carax

Googlebränna!!

Kategori: Allmänt

Idag har vi jobbat på vår googlebränna. Tidiga upp på glaciären på Kitzsteinhorn i Kaprun. Tog några helt galet härliga åk i i stort sett orörda pister.
Sedan mötte vi upp guiderna där vi fick lite pistvisning. Sedan blev det lunch på en uteservering i gassande sol :-) med hela gänget.
Lite mer skidåkning, och mer lapande av sol på icecamp på Glaciären.
So far So good! :-)

Resan tillbaka till hotellet blev ju en mer spännande historia.
Det är sjukt många som vill åka dessa bussar hem. Det står på en skylt framme i bussen "41 sittplatser och 50 ståplatser". Jag kan säga att det är betydligt Fler än så som TRYCKS in i bussarna som är ungefär lika stora som Små stadsbussar.
Det är slagsmål för att ta sig in i bussarna..vuxna människor är värre än ungdomar JAG LOVAR!!
Vi tog rygg på Danske guiden som pressade sig in och tillsammans med svenska guiden försökte de hålla undan folk och bana väg åt oss svenskar som de har hand om..meen de gick ju sådär. Jag och A tog oss in iaf.
Och när vi skulle rulla iväg så var det ett riktigt j***a (ursäkta språket) stolpskott som bände upp bakdörren (innifrån) och släppte in sina kompisar (som det egentligen inte fanns plats för).
Detta resulterade i att det tog ett bra tag för chauffören att lyckas stänga dörrarna pga att det blev nåt kajk med luften till bromsarna och dörrarna på bussen.
Han fick stanna flera gånger pga detta..var tvungen att bygga upp lite lufttryck.
..spännande bussresa..
Det funkar ju som så att bromsarna på lastbil och buss funkar i ett luftsystem. Om det blir nåt fel på luften till bromsarna så låser dom sig och det går ju så klart inte att köra..en väldigt smart säkerhetsgrej må jag ju säga.
Så vid för lågt lufttryck går det inte att köra.
..jag har själv tagit CE körkort å bromsar och sånt ingår i teorin.. Så kag förklarar VÄLDIGT ENKELT och SNABBT hur det funkar, typ..

Har just varit inne i Zell am See och tittar på hoppuppvisning..med skidor alltså.
Alltså dom är ju helt galna..att dom lev!!

Nu blir det Go apelsin och sedan sova. Ska ladda batterierna för imorron bitti Ska vi hyra längdskidor och ge oss ut på ett träningspass. :-)

Ha en fortsatt strålande kväll!

Kramar..C

Här får ni bilder från dagen och kvällen.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: